workshops

Voor dit jaar zijn er nog een paar plekjes vrij in de workshops 'koken met onkruid'. Zie hieronder de data.

De nieuwe data en het programma voor 2018 zal ik in november samenstellen. Heb je een leuk idee of speciaal verzoek?

Laat het me weten, dan kan ik daar bij het maken van het programma voor 2018 rekening mee houden!

 

Zaterdag 23 september 2017 - Pluk & kook - een 'wild' diner. Je leert eetbaar onkruid herkennen, hoe het eruit ziet, voelt, ruikt, proeft en welk deel je het beste kunt oogsten. Dan gaan we samen de keuken in en koken een prachtig drie- of viergangen maal. Het lijkt wel kunst op tafel! De workshop duurt van 16-21 uur, de prijs is €40,00 per persoon. -vol-

 

Zaterdag 30 september 2017 - Pluk & kook - een 'wild' diner. 16-21 uur €40,00 per persoon. -vol -

 

Zaterdag 7 oktober 2017 - Pluk & kook - een 'wild' diner. 16-21 uur €40,00 per persoon. -nog 2 plaatsen -

 

Zaterdag 14 oktober 2017 - Medicinale kruiden workshop. Veel onkruid is geneeskrachtig en heel voedzaam.

Leer een twintigtal geneeskrachtige planten kennen en maak zelf je medicijn! Bijvoorbeeld een kruidenolie, thee, zalf of tinctuur. Een eenvoudige 'geneeskrachige' lunch is inbegrepen. Een compacte maar krachtige introductie tot de kruidengeneeskunde. De workshop duurt van 10-15 uur, de prijs is €40,00 -vol -

 

Zaterdag 21 oktober 2017 - Pluk & kook - een 'wild' diner.. 16-21 uur €40,00 per persoon. -vol -

 

 

Voor alle workshops geldt: de maximale groepsgrootte is 8 personen, dus schrijf je op tijd in, de workshops zijn snel vol... Ik werk met biologische, locale producten, waar mogelijk uit eigen tuin. De maaltijden zijn vegetarisch, volkoren en zoveel mogelijk plantaardig. In overleg kan ik met andere wensen rekening houden.

 

Je wordt ontvangen met zelfgemaakte taart en thee uit eigen tuin - natuurlijk met 'onkruid'. Ik neem je mee op speurtocht naar wilde groenten en eetbaar onkruid in mijn eigen tuin en in ons dorp. Je leert minstens 20 eetbare planten, bessen en/of bloemen kennen en proeven. Ik vertel verhalen over de geschiedenis van de plant, het medicinale gebruik en de practische bruikbaarheid nu. We bereiden samen verrassende en toch eenvoudig te maken gerechten met het gesprokkelde onkruid en ik laat je een aantal van tevoren bereide producten proeven.

We genieten samen van de maaltijd waarbij je kruiden-water, -wijn, -sap of -thee naar keuze kunt drinken.

Na afloop ontvang je per mail een informatieblad (pdf) met de besproken planten plus recepten en foto's.

 

Meld je aan op mevrouwonkruid@xs4all.nl ook als je nog iets wilt vragen.

 

Je kunt ook zelf een groep samenstellen vanaf 6 personen, of met een groep op een eigen locatie koken met onkruid.

Een kinderfeestje met maximaal 8 kinderen (vanaf 10 jaar ongeveer) behoort ook tot de mogelijkheden.

 

Locatie:

In het tuinhuis (de zwarte schuur) op de Monnickendammerrijweg 29 - 1452PL in Ilpendam.

 

Maaike Pfann yogadocent, tuinder, natuurmens en hobbykok. Maakte zo'n 10 jaar geleden kennis met het Eetbaar Landschap bij Michiel Bussink en is sindsdien in de leer bij verschillende wildplukgidsen als Carla de Bruin van IVN Amstelveen, Ben Brumagne van Forest to Plate en Erwin Flores van Casa Foresta. Ze is vierdejaars student bij de herboristenopleiding van het Kruidenrijk en volgde

de opleiding Biologisch Dynamische Landbouw aan de Warmonderhof. Is (bestuurs)lid van het Wildplukgilde en van Foodwalks.

Schrijft elke maand een column over eetbaar onkruid voor www.paradijsvogelsmagazine.nl - Was te zien op Binnenste Buiten met een mini-documentaire over de kleinschalige teelt van 50 verschillende soorten heirloom tomaten in Ilpendam. Het tuinhuis waar de workshop plaatsvindt, heeft zij in twee jaar tijd, samen met haar vriend, zelf ontworpen en gebouwd van gebruikte materialen.

 

 

 

Copyright © All Rights Reserved