jaaropleiding

Leven met planten ~ jaaropleiding 2020

 

Leer alles over planten en hoe je ze in het dagelijks leven kunt gebruiken als geneeskruid, vitale voeding, huidverzorging of in huis en tuin.

 

De opleiding is theoretisch en wetenschappelijk. Je leert kruiden herkennen en determineren in alle seizoenen, in verschillende biotopen. Je leert over

inhoudstoffen van planten en welke functie deze stoffen hebben in je lichaam. Je leert wetenschappelijk onderzoek over de werking van planten en plant-

stoffen lezen en op waarde schatten. We bespreken de signatuurleer en de typologie van planten. Plantfamilies en hun overeenkomstige eigenschappen.

De principes van permacultuur en biologisch dynamisch tuinieren. Over homeostase en de zes stadia van Reckeweg. Ontgiften (detox) met planten.

 

De opleiding is vooral ook heel praktisch. Je leert zelf zalf maken, kruidenthee, tinctuur, massage-olie, een kruidenwikkel, capsules, maceraat, decoct. Maak je eigen shampoo of schoonmaakmiddel. Leer stekken, zaaien en oogsten. Ontdek eetbare bloemen, maak een medicinale pesto of smoothie. Leer koken met onkruid. We zullen samen de -plantaardige- lunch bereiden. Je krijgt handige tips om beter en lekkerder vegan te koken. Leren door te doen! Je krijgt leuke inspirerende kruiden-opdrachten om zelf thuis te doen.

 

De jaaropleiding is bovendien holistisch. Ik zaai mijn kennis en ervaring en begeleid jouw persoonlijke groei met liefde en aandacht. In contact met de natuur leer je jezelf beter kennen, kun je beter voelen wat bij je past. Loslaten en stilstaan, in balans en vitaal zijn. Leer leven met het ritme van de natuur.

Na een winter van stilte en rust kun je in de zomer weer stralen. Ook jij bent natuur. We beleven de seizoenen bewust en staan stil bij jaarfeesten en rituelen. Ontwikkel je gevoel en intuitie. Leer vertrouwen op de oneindige wijsheid van de natuur. En leer hoe je planten de hoofdrol kunt geven in je leven.

 

KLIK HIER VOOR DE PDF MET UITGEBREIDE INFORMATIE OVER DE OPLEIDING

 

Globaal elke maand een dag (10-17 uur) praktijkles, en voor de tussenliggende weken thuisopdrachten waaraan je naar kunnen tijd besteed, ongeveer 2-4 uur per week. In de (na)zomermaanden prikken we samen een weekend waarop we gaan kamperen, wildplukken, vuur maken en bushcraft dingen leren. Leven met de natuur. Met diep respect voor Moeder Aarde.


Een jaar om te leren, te groeien en te genieten in een inspirerende omgeving, met een kleine groep mensen (min. 6 max. 8 personen) op een prachtige plek.


Investering voor de jaaropleiding "leven met planten" 1250 euro pp. voor 12 lesdagen (10 dagen plus een weekend)

Bij aanmelding voor 1 januari ontvang je een vroegboekkorting van 100 euro. Je betaalt dan 150 euro voor 1 januari, de rest in 2020.

 

De jaaropleiding is op zondag: 9 februari, 1 maart, 29 maart, 19 april, 17 mei, 7 juni, 28 juni, 20 september, 11 oktober, 8 november 2020 van 10-17 uur.

Plus het kampeerweekend van 29-30 augustus. -de zondag-groep is vol-


En op maandag: 10 februari, 2 maart, 30 maart, 20 april, 18 mei, 8 juni, 29 juni, 21 september, 12 oktober, 9 november 2020 van 10-17 uur.

Plus het kampeerweekend op 4-5 juli. -de maandag-groep is vol-


EXTRA INFORMATIE OVER DE JAAROPLEIDING: ZATERDAG 21 DECEMBER 2019 VAN 10-11 UUR (meld je aan per e-mail en kom op tijd)

 

Leven met planten is de jaaropleiding van Maaike Pfann, aka Mevrouw Onkruid. Gediplomeerd kruidengeneeskundige, wildplukgids, buitensportinstructeur,
natuurgids, vegan kok, verhalenverteller, ervaren docent en groepsbegeleider, biologische tomatenboerin en natuurtuinder

jaaropleiding2c
jaaropleiding05b
jaaropleiding07

Copyright © All Rights Reserved